koken en bakken met FairtradePittige stamppot van zuurkool met banaan en gele curry

Er zijn ontelbare stamppot varianten, dit keer kiezen we voor een pittige stamppot met zuurkool, banaan en gele curry!

Bereidingstijd: 40 min | 4 personen


Ontdek meer

Boodschappenlijst

  • 750 gr kruimige aardappels
  • 200 gr crème fraîche
  • 1 scheutje melk
  • 400 gr wijnzuurkool
  • 2 Fairtrade bananen
  • 2 eetlepels gele currypasta klein
  • 500 gr Blonde d’Aquitaine runderreepjes
  • peper versgemalen
  • zout

Aan de slag!

  1. Schil de aardappels, snijd niet te grof en spoel kort af.
  2. Zet de aardappels op met gezouten water en breng aan de kook. Laat in ongeveer 20 minuten volledig gaar koken.
  3. Verwarm ondertussen de currypasta in een hapjespan en voeg er de zuurkool aan toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes smoren.
  4. Pel de bananen, snijd in plakjes en voeg toe aan de zuurkool.
  5. Giet de aardappels af, stoom droog en stamp tot een fijne puree. Voeg er ⅔ van de crème fraîche aan toe en maak eventueel nog iets smeuïger met een scheutje melk.
  6. Meng er de zuurkool met de banaan doorheen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel over diepe borden en verdeel er de gerookte zalm over.
  8. Lepel op ieder bord nog wat lepeltjes creme fraiche.
Coop vindt Fairtrade belangrijk: samen gaan we voor eerlijke handel. In het assortiment van Coop vind je daarom steeds meer Fairtrade producten, zodat jij in hun winkels elke dag weer een bewuste keuze kunt maken.