koken en bakken met FairtradePink Koffie

De pink koffie dankt de roze kleur aan de combinatie van bietensap en kokosroom. Heerlijk in combinatie met espresso en romig opgeschuimde Barista Haverdrank. Deze pink koffie is bovendien helemaal veganistisch!

Bereidingstijd: 15 minuten 2 personen


Ontdek meer

Boodschappenlijst

  • 40 ml bietensap 
  • 30 ml kokosroom 
  • 2 el palmsuiker 
  • 2 espresso Café Intención Crema Aromatico (60 ml) 
  • 240 ml Barista Haverdrank  

Aan de slag!

  1. Meng het bietensap, kokosroom en palmsuiker in een pan en breng aan de kook. Laat even afkoelen. Dit is goed voor 4 Pink koffies. De helft van de siroop kan worden bewaard voor later, bewaar dit koel. 
  2. Zet de espresso. Schenk 20 ml siroop in ieder glas. Schuim de Barista Haverdrank op.  
  3. Schenk de opgeschuimde Barista Haverdrank in het glas. Giet er daarna langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag heen en blijft op de laag Barista Haverdrank liggen. Zo ontstaat mooie laagjes!
De biologische Fairtrade koffie van Café Intención is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde en langzaam gebrande koffiebonen van Fairtrade gecertificeerde koffieboeren uit Peru en honduras. Een hoogwaardige kwaliteitskoffie met een eerlijke prijs en premie voor de coöperaties van kleinschalige boeren. Het Café Intención assortiment bestaat uit café crème (arabica melanges) in bonen en filterkoffie.