koken en bakken met FairtradeKoffie-banaan ijslollies met chocolade

Een heerlijke koude snack voor tijdens de warmere dagen. Dit recept is bedacht door PLUS en is te combineren met veel smakelijke Fairtrade ingredienten.

Bereidingstijd: 20 minuten 4 personen


Ontdek meer

Boodschappenlijst

 • 3 stuks Fairtrade bananen
 • 2 kopjes Fairtrade espresso
 • 180 gr pure Fairtrade chocolade
 • 90 gr witte Fairtrade chocolade
 • 200 ml Fairtrade kokosmelk
 • 1 snufje zout
+ 4 houten ijsstokjes en 4 ijslollyvormpjes

Aan de slag!

 1. Snijd de banaan in stukjes. Zet twee espresso's en laat afkoelen.
 2. Pureer de banaan samen met de kokosmelk, de espresso's en een snuf zout tot een romig mengsel. Vul iedere ijslollyvorm hiermee, plaats een houten ijsstokje in het midden en duw iets aan. Laat de ijslollies een nacht opstijven in de vriezer.
 3. Hak de chocolade grof en smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de ijslollies voorzichtig uit de houder, dip de bovenste helft in de gesmolten pure chocolade en laat 10 minuten uitharden in de vriezer.
 4. Smelt vervolgens de witte chocolade au bain-marie. Maak met behulp van een lepel rustieke strepen over het gehele ijsje. Laat nogmaals 10 minuten uitharden in de vriezer.
 5. Tip: Extra lekker met wat grof zeezout eroverheen!
Bij steeds meer producten gaat PLUS volledig over op een verantwoord alternatief. PLUS wil het haar klanten namelijk makkelijker maken verantwoord boodschappen te doen. 

Goede voorbeelden hiervan zijn de bananen en alle koffie, thee en chocolade van het PLUS huismerk die Fairtrade gecertificeerd zijn.