Fairtrade in jouw buurt

Het succes van de Fairtrade Gemeente campagne is te danken aan de grote betrokken achterban van meer dan 800 vrijwilligers. ‘Fairtraders’ die zich belangeloos inzetten voor een eerlijke wereld en geloven dat Fairtrade het verschil maakt!


Ontdek meer
In elke Fairtrade Gemeente is een kernteam actief om binnen de gemeentegrenzen aandacht te vragen voor het thema eerlijke handel en bewustwording te creëren voor Fairtrade. Kernteams bestaan uit betrokken inwoners, ambtenaren of vertegenwoordigers van gemeenten, Fairtrade ambassadeurs en duurzame en Fairtrade deelnemers. Denk aan een Wereldwinkelier, horecaondernemer, supermarktmanager of ZZP-er. In Nederland zijn bijna 80 Fairtrade Gemeenten, maar alle Fairtrade Gemeenten en vrijwilligers zijn onderdeel van de grootste, vrijwillige, internationale, Fairtrade, grassroots beweging. De campagne Fairtrade Towns is actief in 36 landen en op alle continenten. Wereldwijd zijn er meer dan 2.135 Fairtrade Towns.
Bekijk hier de video van Andrew van FTG Leeuwarden

Doe ook mee!

Interesse om als vrijwilliger
in jouw gemeente aan de slag te gaan?


Check de website www.fairtradegemeenten.nl


Nieuwe Fairtrade School
Een fantastisch moment! Campus013 in Tilburg heeft de titel Fairtrade School behaald. Een supermooie prestatie, want hiermee zijn zij de eerste school in Fairtrade Gemeente Tilburg met deze titel! Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het schoolrestaurant reikte Peter d'Angremond, bestuurslid Fairtrade Gemeente het bijbehorende bord uit aan leerlingen uit de leerlingenraad en aan de trotse directeur Han Snijders.

Er zijn op de Campus013 mooie stappen gezet door Fairtrade te koppelen aan Burgerschap als lesthema. Door leerlingen heel actief met het onderwerp op onderzoek te laten gaan, zijn goede resultaten bereikt. De leerlingen weten nu wat Fairtrade inhoudt, welke producten er zijn en waar deze gekocht kunnen worden. Een inspirerende school waar acties zoals de excursie naar het Rijksmuseum gelinkt wordt aan Fairtrade en de slavernij. Deze school besteedt structureel aandacht aan Fairtrade in het onderwijs, in de catering, voor het personeel, de leerlingen en de ouders.

De titel Fairtrade School is heel erg verdiend! Gefeliciteerd! En door de diversiteit aan studierichtingen en het duurzame karakter van de school liggen er zeker nog mogelijkheden voor Fairtrade in de toekomst. Wie volgt? Wil jij ook de titel Fairtrade School voor jouw school behalen? Laat het ons weten op info@fairtradegemeenten.nl. 
Samen maken we
de wereld eerlijker!
© Fotografie: Fairtrade Gemeente