Fairtrade in jouw buurt

Het succes van de Fairtrade Gemeente campagne is te danken aan de grote betrokken achterban van meer dan 800 vrijwilligers. ‘Fairtraders’ die zich belangeloos inzetten voor een eerlijke wereld en geloven dat Fairtrade het verschil maak


Ontdek meer
In elke Fairtrade Gemeente (in wording) is een kernteam actief om binnen de gemeentegrenzen aandacht te vragen voor het thema eerlijke handel en bewustwording te creëren voor Fairtrade. Kernteams bestaan uit betrokken inwoners, ambtenaren of vertegenwoordigers van gemeenten, Fairtrade ambassadeurs en duurzame en Fairtrade deelnemers. Denk aan een Wereldwinkelier, horecaondernemer, supermarktmanager of ZZP-er. In Nederland zijn meer dan 80 Fairtrade Gemeenten, maar alle Fairtrade Gemeenten en vrijwilligers zijn onderdeel van de grootste, vrijwillige, internationale, Fairtrade, grassroots beweging. De campagne Fairtrade Towns is actief in 36 landen en op alle continenten. Wereldwijd zijn er meer dan 2.135 Fairtrade Towns.
Bekijk hier de video van Andrew van FTG Leeuwarden

Doe ook mee!

Interesse om als vrijwilliger
in jouw gemeente aan de slag te gaan?


Check de website www.fairtradegemeenten.nl


Fairtrade Weken
De twee Fairtrade Weken zijn dé twee momenten van het jaar voor Fairtrade Gemeenten kernteams om activiteiten te organiseren en aandacht te vragen voor eerlijke handel en meer bewustwording te creëren bij inwoners en ondernemers. De internationale handel is nog steeds oneerlijk. De omzet van Fairtrade producten is nog steeds bescheiden. Steeds meer (grote) bedrijven zeggen weliswaar de SDG’s te omarmen, maar meestal pikken ze er een paar uit die passen bij de eigen bedrijfsvoering. Fairtrade is nog altijd geen standaard onderdeel van hun inkoopbeleid. Alle vrijwilligers zitten te springen om weer volop campagne te kunnen voeren en publieksevenementen te organiseren. Dat is allemaal hard nodig, want de Fairtrade producenten in het zuiden worden in veel gevallen een stuk harder door het corona-virus geraakt dan wij.
Samen maken we
de wereld eerlijker!
© Fotografie: Fairtrade Gemeente