koken en bakken met FairtradeChocolade cupcakes

Foodblogster Siham van het blog Siham Daily deelt met ons haar verrukkelijke recept voor chocolade cupcakes. Natuurlijk gemaakt van Fairtrade cacao. Ga jij ze ook maken?

Bereidingstijd: 90 min | 12 cupcakes


Ontdek meer

Boodschappenlijst

  • 150 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 50 gr cacao
  • 5 gr bakingsoda
  • Snufje zout
  • 1 ei maat M
  • 120 ml karnemelk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 120 ml chocolade koffie espresso (kort-shop.nl )
  • 10 gr vanille bourbon
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 40 gr suiker voor de topping
  • 25 gr cacao voor de topping
  • pure hagelslag voor decoratie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een ruime kom en voeg hier alle droge ingrediënten toe. De bloem, suiker, cacao, bakingsoda en zout. Meng dit samen met een garde.
  2. Zet de espresso koffie klaar en laat deze even afkoelen. Voeg de karnemelk, olie, ei en vanille bourbon toe aan de droge ingrediënten. Voeg de espresso toe en mix het beslag gedurende 3 minuten. Let op het is een vrij dun beslag. Dit hoort zo.
  3. Doe de cupcake vormpjes in je muffin vorm en vul de papiertjes 3/4 vol. De cupcakes kunnen nu gedurende 20 minuten in de oven. Bereid ondertussen de slagroom voor.
  4. Klop de slagroom stijf, voeg al kloppend de suiker, vanillesuiker en cacao toe. Zodra de slagroom goed stijf is zet je deze in de koelkast.
  5. Haal de cupcakes zodra ze gaar zijn uit de oven en laat deze compleet afkoelen. Vul een spuitzak met de slagroom, ik heb een kartel 8 B spuitmond gebruikt om toefjes te spuiten. Je kunt er voor kiezen de toefjes te decoreren met pure hagelslag en een chocolade boontje.
Op het blog Siham Daily vind je recepten die makkelijk te maken zijn. Je zult hier veel verschillende recepten vinden van meerdere culturen. Siham deelt op haar blog ook haar passie voor food photography. Je vindt het allemaal op www.sihamdaily.nl